Gren har hållit sin sista träning

Publicerad

Jönköping Södra och IFK Göteborg har nått en lösning kring Mats Grens flytt, och han lämnar nu J-Södra.

– Det har varit väldigt olyckligt så det är skönt att det är på väg att bli en upplösning på den situation som var, säger J-Södras ordförande Sune Lantz.

För några veckor sedan blev det klart att J-Södras tränare Mats Gren blir sportchef i IFK Göteborg. Men eftersom hans kontrakt med J-Södra löpte till november var klubbarna tvungna att komma överens. Det har dragit ut på tiden, men under fredagen blev det klart att Gren hållit sin sista träning.

– Vi har träffat en principöverenskommelse med IFK Göteborg och Mats Gren. Efter påskhelgen skrivs avtalet och det är några detaljer som måste redas ut, säger Sune Lantz.

– Laget tränar från och med nu av Jimmy Thulin och Christer Persson under en tid.

Letar ni efter en ny tränare nu?

– Vi har fokuserat på att lösa upp knutarna kring Mats Gren och IFK Göteborg och så länge man har en tränare under kontrakt kan man inte sätta igång en process kring tränarfrågan.

– Vi får sätta oss ner nästa vecka och börja fundera i de banorna när avtalen är på plats.

J-Södra har inlett säsongen med två uddamålsförluster, men enligt Sune Lantz har inte tränarproblematiken påverkat resultaten.

– Jag tror inte det påverkat de två förlusterna vi haft utan det är andra faktorer. Nu har vi två viktiga matcher framför oss i veckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.