Jörgen Jonsson, rektor på Västerviks gymnasium säger att det kan krävas att man tar in poliser på skolan efter det stora bråket förra veckan. Foto: Jan-Eric Lundberg

Gymnasieskola ställer in undervisning efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen på Västerviks gymnasium ställer in dagens undervisning på IM-programmet. Stämningen har varit spänd sedan förra veckans bråk.

I förra veckan bröt ett bråk mellan flera elever ut på gymnasieskolan. Dagen därpå stängdes fyra elever av från skolan, till att börja med i två veckor.

Men problemen har inte löst sig för det. I ett pressmeddelande skriver gymnasiet att ”de oroligheter som bröt ut förra veckan inne på skolan har inte upprepats i skolans lokaler, men den spända stämningen har heller inte helt försvunnit.”

– Vi behöver tid och utrymme för att prata om det förebyggande arbete vi ska göra framöver, så att skolan inte blir en plats för konflikter och bråk, säger Jörgen Jonsson, gymnasiechef i Västerviks kommun.

Ökad samverkan

I går hade flera parter, myndigheter och kommunen, ett möte för att behandla bråken som var i förra veckan.

– Jag kan se att vi behöver ha ökad kontakt med andra aktörer i Västerviks kommun för att komma till rätta med de här problemen, säger Jörgen Jonsson.

Andra åtgärder för att komma till rätta med problemen är ökad polisiär närvaro och utbildning för personalen på skolan.

Har det inte gått väldigt långt när det behövs vakter och poliser på skolan?

– Det kan jag tycka också, att en skolmiljö varken borde ha ordningsvakter eller poliser, men just nu är vår bedömning att vi behöver ha den kontakten, säger Jörgen Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.