Andreas Liljenrud har tidigare jobbat bland annat som förvaltningschef i Botkyrka kommun. Foto: Region Kronoberg

Han blir ny tillförordnad regiondirektör i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Andreas Liljenrud blir tillförordnad regiondirektör på Region Kronoberg från den 1 juni, meddelar Region Kronoberg under måndagen i ett pressmeddelande.

Rekrytering av en ny regiondirektör hade påbörjats tidigare, men nu är det pausat för att välja en ny regionstyrelseordförande.

– Eftersom pausen innebär att rekryteringsprocessen förlängs, och den kandidat som sedan erbjuds tjänsten troligen har lång uppsägningstid, väljer vi att tillsätta en tillförordnad regiondirektör under en övergångsperiod, säger Mikael Johansson (M), ordförande i regionstyrelsen, som kommer att sluta på sin roll i april.

I november meddelade Martin Myrskog att han avslutar sitt uppdrag som regiondirektör hos Region Kronoberg. Nu är det alltså klart att Andreas Liljenrud tar över tillfälligt.

– Andreas är en mycket kompetent person som har lång erfarenhet av ledning och styrning inom offentlig verksamhet. Dessutom har han en ledarprofil som stämmer väl överens med de förmågor och egenskaper som vi söker hos en regiondirektör i Region Kronoberg, säger Mikael Johansson (M), som är ordförande i regionstyrelsen.

Erfarenheter av chefspositioner

Andreas Liljenrud har sedan tidigare jobbat i chefspositioner i Botkyrka kommun, som departementssekreterare i regeringskansliet och jämställdhetsdirektör på länsstyrelsen Kronoberg.

– Jag känner regionens verksamhet och vår organisation i delar – men för mig blir det nu viktigt att sätta mig in i de frågor som jag har mindre erfarenhet av, till exempel hälso- och sjukvården, säger Andreas Liljenrud.

Andreas Liljenrud jobbar på Region Kronoberg sedan 2018 och just nu jobbar han som ställföreträdande regional utvecklingsdirektör och verksamhetschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.