En anhörig till de två som åtalades för mordet i Förlösa attackerade journalisten från Barometern.

Hårdare straff för attack mot journalist

Publicerad

I samband med rättsliga efterspelet till mordet i Förlösa attackerades en journalist från Barometern. Nu döms gärningsmannen för misshandel.

Journalisten från Barometern fanns på plats i byn Förlösa i Kalmar kommun år 2014. Det i samband med att två personer åtalades för mord på en 63-årig man.

Journalisten hade mordutredningens huvudvittne, Therese Tang, med sig och skulle göra ett tv-inslag. Han blev då attackerade av en anhörig till de åtalade som svingade skopan till en hjullastare mot journalisten.

Förlösamordet

I tingsrätten i Kalmar dömdes angriparen för misshandel och fick villkorlig dom. Göta hovrätt skärper straffet, skriver Barometern. 23-åringen ska göra 50 timmars samhällstjänst.

Straffvärdet för misshandelsbrottet är 1 månads fängelse men enligt domstolen finns det förmildrande omständigheter. Angriparen hade personliga problem vid tidpunkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet