Arkivbild Foto: Staffan Löwsted/TT

Hemtjänstkvinna dömd för stölder

Uppdaterad
Publicerad

Den 55-åriga kvinna som åtalats för att ha stulit från vårdtagare i Ljungby dömdes idag till tre års fängelse.

En kvinna som arbetat inom hemtjänsten i Ljungby kommun dömdes idag av Växjö tingsrätt till tre års fängelse för att ha sltulit guldföremål hemma hos de vårdtagare hon arbetat åt.

Stölderna upptäcktes i samband med att polisen kontrollerade pantbanker i Halmstad, vid den spaningen upptäckte  polisen  smycken som tillhörde elva vårdtagare inom hemtjänsten i  Ljungby kommun. Alla de hade vårdats i hemmet av den nu dömda kvinnan.

Guldstölder i Ljungby kommun

Det sammanlagda värdet av det som kvinnan stal uppskattas till långt över 100 000 kronor.

Finansierade sitt drogmissbruk

Tingsrätten skriver i sin dom att stölderna skett i hemmen hos vårdtagare och att det hon stulit varit föremål med högt affektionsvärde.  Och att stölderna skett hos personer som varit helt utlämnade till att bereda personal från hemtjänsten tillträde till deras bostäder.

Och att den dömda kvinnan därmed riktat in sig på personer i en särskilt utsatt situation.

Kvinnan var åtalad för elva fall av stöld hon erkände tio av dem och frikändes  i ett av fallen. I samband med att hon ertappades för stölderna sa hon upp sig från sitt jobb  inom hemtjänsten i Ljungby kommun.

Hon uppgav för tingsrätten att hon stal för att kunna finansiera ett drogmissbruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldstölder i Ljungby kommun

Mer i ämnet