Amanda Holmqvist, sambo till målvakten Joacim Eriksson i Växjö Lakers deltar i välgörenhetsmatch mot Taif Queens. Foto: Privat/TT/Kollage

Hockeymatch ska ge pengar till lekterapin

Uppdaterad
Publicerad

Lakers Ladies mot Queens of Taif. Eller Växjö Lakers spelarfruar mot Tingsryds spelarfruar. Under söndagen möts de i en välgörenhetsmatch där pengarna de får in ska gå till lekterapin på Centrallasarettet i Växjö.

– Vi kände att det skulle vara kul att göra något sånt här, säger Amanda Holmqvist som är en av de som kommer att stå på isen under söndagseftermiddagen på Vida Arena.

Under några veckors tid har hon och de andra som ska spela tränat. Och den sista veckan har de dessutom sålt lotter och annat för att få in pengar till lekterapin.

Hittills har man fått in omkring 100.000 kronor.

– Vi bestämde oss för att ge pengarna till lekterapin eftersom det på ett sätt känns roligare att ge till en verksamhet som är nära, säger Amanda Holmqvist.

Eftermiddagens match hoppas man ska ge ytterligare 10.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.