”Hon är en av Europas bästa juniorboxare”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen tog Växjötjejen Stephanie Thour guldmedalj i Queens cup i Tyskland. Nu satsar hon på seger igen i nordiska mästerskapen.

Hon är en av Europas absolut bästa juniorboxare, 16-åriga Stephanie Thour från Växjö. Det menar BK Värends tränare Tore Svensson som har följt Stephanie ända sedan hon som åttaåring började med boxning.

– Hon kan bli jättebra, redan idag är hon en av Europas bästa ungdomar i ungdomsklassen anser jag.

Smålandsnytt träffar Stephanie i träningslokalen i Växjö där hon tränar boxning veckans alla dagar, utom på helgen då hon löptränar och övar styrka. Att Stephanie har blivit så bra i boxningsringen beror enligt henne själv på den goda gemenskap som hon har upplevt i klubben.

– Vi åkte på en klubbtävling och då åker alla som vill tävla med tillsammans. Det tycker jag är jätteroligt. Alla hejar på varandra och efteråt så har vi också jätteroligt, säger Stephanie.

Förra helgen vann hon guld i Queens cup i Tyskland och nu till helgen så bär det av till Finland och Helsingfors för att representera Sverige i nordiska mästerskapen för juniorer i boxning. Sedan blir det träning med svenska landslaget i boxning inför VM i Taiwan i maj. Och hon mår bäst när hon får vinna.

– Man kämpar ju alltid för att vinna, jag skulle bli jätteledsen om jag inte skulle vinna, säger Stephanie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.