Torsten Andén och Sanna Lakso är två av besökarna på festivalen. Foto: Hanna Nilsson

Hultsfreds nya festival drar igång

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar festivalen This is Hultsfred.

I dag drog this is Hultsfred igång på legendarisk festivalmark vid sjön Hulingen i Hultsfred. Trots att den ursprungliga festivalen flyttat så var de besökare som fanns på plats vid lunchtid på fredagen laddade inför helgen.

– Jag gjorde min första Hultsfredsfestival 2005 och har varit här alla år sedan dess. Det spelar ingen roll att de flyttat festivalen till Stockholm, Hultsfred för mig är här och jag blev grymt glad när jag hörde att det blev en festival trots allt, säger Torsten Adén.

Strax efter att festivalen hade öppnat på fredagen var området förhållandevis folktomt. Arrangörerna vill inte gå ut med någon siffra på hur många biljetter som är sålda, men säger sig vara nöjda med biljettförsäljningen.

– Det känns väldigt bra, det har gått över förväntan. Kommer det ett par tusen besökare så är jag mer än nöjd, säger Jolin Åkesson, ordförande i föreningen This is Hultsfred.

This is Hultsfred

Festivalen startades av en ideell förening med ambitionen att gå tillbaka till det som en gång var Hultsfredfestivalen.

På bara 2 månader har de lyckats dra ihop en hel festival med artister som Miriam Bryant, Näääk & Nimo och Sator.

Syftet med festivalen är att bibehålla synen på Hultsfred som ett samhälle där musik och gemenskap är två viktiga nämnare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.