Foto: SVT arkiv

Travet i Tingsryd upphör

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga tävlingar på Tingsrydstravet i år, det berättades på en presskonferens på torsdagen och under eftermiddagen lämnades det in en konkursansökan.

– Vi fick beskedet i morse att vi inte får något driftstöd från ST, Svensk travsport och det innebär att vi inte har några egentliga intäkter, säger Thomas Mattsson, ordförande i travsällskapet, till SVT Nyheter Småland.

Under torsdagseftermiddagen lämnades Thomas Mattsson in en konkursansökan till Växjö tingsrätt om att sätta Tingvalla travsällskap i konkurs, efter att beslutet tagits på ett styrelsemöte.

Tingsrydstravet i ekonomisk knipa

– Vi har inte pengar att betala våra skulder, så därför måste vi göra det här. Det finns till exempel inga pengar till löner, men nu kommer den statliga lönegarantin börja gälla, säger Thomas Mattsson.

De tävlingsdagar som var planerade i Tingsryd kommer i stället att köras på de andra banorna i regionen, Kalmartravet och Jägersro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsrydstravet i ekonomisk knipa

Mer i ämnet