Ingrid och Samuel Thunberg bor ovanpå butiken som började brinna Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Ingrid och Samuel vaknade av explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på söndagskvällen hördes en kraftig smäll och en butik började brinna.

Det blev en skakig natt för paret Ingrid och Samuel Thunberg. De vaknade av en kraftig smäll och kort därefter var det någon som bankade på deras dörr.

– Det var någon som skrek, det brinner, ni måste ut. Vi hade ju gått och lagt oss, men det var bara att gå ut och där fick vi vara ett par timmar, säger Ingrid Thunberg.

”Brandmännen var hyggliga”

Det visade sig att affären som ligger under deras lägenhet brann kraftigt. Både Ingrid och Samuel säger att det kändes otäckt.

– Jag trodde det var Samuel som gjorde något först, och han trodde att det var jag, det var ganska otäckt säger Ingrid.

– Men brandmännen var hyggliga. De ställde ut några stolar på gatan som vi kunde sitta på i alla fall, fyller Samuel Thunberg i.

”Tänker hur det ska gå”

Båda Ingrid och Samuel säger att det gick så fort att man knappt hann tänka. Det som for igenom huvudet på Ingrid var vad man skulle rädda.

– Man tänker hur ska detta gå, och vad ska man ta med sig.

Branden utreds som mordbrand, och polisen misstänker att den var anlagd. I samband med branden ska en person ha lämnat platsen springande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.