Pissed Elin ska vara en del av konststråket runt Växjösjön. Foto: Växjö kommun/SVT

Invigningsdatum bokat för konstverket Pissed Elin

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Växjö kommun satt ett preliminärdatum för invigning av det omdebatterade konstverket ”Pissed Elin” som ska placeras vid Växjösjön i Växjö.

Enligt Växjö kommun håller bottenplattan till konstverket att färdigställas och konstverkets olika delar kommer att sättas ihop på plats vid Växjösjön.

Ett preliminärbokat datum är nu satt för invigningen och kommer hållas under lördagen den 25 mars då ”Earth Week” pågår i Växjö.

Debatten om Pissed Elin

– Vi ville koppla ihop invigningen av konstverket under miljöveckan eftersom Elin Wägner själv hade tankar om att arbeta för en hållbar utveckling för miljön, säger Eva Johansson (C) som är kultur- och fritidsnämndens ordförande i Växjö kommun.

Skulpturen var tidigare tänkt att invigas i november förra året men planerna sköts upp.

– Vi hoppas verkligen att vi kan hinna med planeringen kring invigningsceremonin tills den den 25 mars, just nu är det preliminärt, säger Eva Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Debatten om Pissed Elin

Mer i ämnet