Kent Karlquist Foto: Lennart Broman

”Jag blir ledsen när jag hör detta”

Uppdaterad
Publicerad

Kent Karlquist har jobbat med utsatta människor i 20 år och han blir ledsen över att höra vad kommunalrådet i Habo säger om tiggarna.

Det är på LP-stiftelsen i Jönköping som Kent Karlquist jobbar, en kristen organisation som stöttar människor som lever i socialt utsatta situationer som till exempel missbruk.

Kent Karlquist träffar de romer som just nu tigger i Habo och han menar att det är ren lögn det som Tomas Werthén kommunalråd i Habo påstår; att de har fina mobiltelefoner och fina bilar.

Kommunalrådets uttalande om tiggare

– Visst har de mobiltelefoner men det är sådana som du och jag slänger. Visst har de bilar men det är skrotbilar som privatpersoner har skänkt till dem, bilarna fungerar även som lägenheter på nätterna, eftersom de sover där, säger Kent Karlquist.

Har inga pengar

Kent Karlquist säger att de ser Sverige som en sista utväg. Hemma i Rumänien har de inga pengar och de kommer till Sverige med förhoppningen om ett bättre liv. Han blir arg, ledsen och upprörd att inte bara Thomas Werthén utan flera andra inflytelserika personer påstår att de har det bra utan att först undersöka saken.

– De kan ju åka ut och träffa dem på morgonen efter en natt i bilen så får de se hur bra de har det, säger Kent Karlquist.

Ska jag skänka pengar?

Kommunalrådet Thomas Werthén tycker inte att Habobor ska skänka pengar till tiggarna. Kent Karlquist som själv skänker pengar tycker att det upp till var och en.

– Låt hjärtat bestämma, säger Kent Karlquist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunalrådets uttalande om tiggare

Mer i ämnet