Foto: SVT

Joakim Pohlman svarar på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Joakim Pohlman (S) i Markaryds kommun har beskyllts för att skapa ett dåligt arbetsklimat – nu bemöter han kritiken och anklagelserna om att han ska ha utsatt vissa tjänstemän för kränkande behandling

– Utredarna har ju fått fram detta när de har intervjuat personer och då upplever sig några stycken personer i kommunen att de har blivit kränkta. Vid kränkning är det den personliga upplevelsen som gäller och jag kan inte säga något om hur de känner sig. Det är ju deras uppfattning om det hela. Sedan kan man ifrågasätta om det är en kränkning eller inte, säger Joakim Pohlman till SVT Nyheter Småland.

Snart ett år sedan

En av händelserna ska enligt Johan Pohlman ha inträffat i februari förra året men han själv fick inget veta förrän en tid efteråt och han ifrågasätter hur det kan ta så lång tid innan en kränkning kommer fram, han tycker att kommunen skulle ha reagerat mycket tidigare. 

Kommunbråket i Markaryd

– Det ju som i alla konflikter att de försvinner ju inte från en dag till en annan. Det här är något som vi från båda parter får jobba vidare med, min förhoppning är att vi ska kunna nå ett klimat där vi får jobba och ha en förtroendegivande relation.

Tror inte på en snabb lösning

Men att det här ska kunna lösas över en natt tror inte Joakim Pohlman på.

– Förslaget från utredarna är att vi ska träffas, sitta ner och ha samtal. Jag inser att vi, för kommunens bästa, måste komma vidare och få en relation som fungerar i det dagliga arbetet, säger Joakim Pohlman.

– Man går inte från ett läge till ett annat som med en strömbrytare, utan här måste vi jobba vidare, avslutar Joakim Pohlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunbråket i Markaryd

Mer i ämnet