Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Jusab-mannen döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man 45-årige man som i januari förra året lurade ett hundratal personer på jobb har nu dömts till fängelse.

Mannen döms för 85 fall av bedrägeri och för stöld men även för urkundsförfalskning och oredligt förfarande. Totalt ska han betala drygt 430.000 kronor i skadestånd till privatpersoner och företag som lurats i härvan. Fängelsestraffet är på ett och ett halvt år.

Bluffen uppdagades 5 januari 2015 när ett hundratal personer stod utanför den lagerbyggnad utanför Växjö där arbetet enligt 45-åringen skulle utföras.

Jobbluffen i Växjö

Flera av dem hade sagt upp sig från fasta jobb för att börja jobba för 45-åringen.

”Ska fira med vin”

En av dem som jobbade med 45-åringen redan tidigt i processen är Danny Andinsson från Växjö. Han är glad att mannen nu lagförts, men tycker samtidigt att straffet är för lågt.

– Jag hade hoppats på i alla fall två till tre års fängesle, så mycket som han har lurats. Men det är jätteskönt att han nu har åkt dit, vi är så många som är frusterade på honom och det han har orsakat. I kväll kommer jag att fira med ett glas vin, säger Danny Andinsson till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jobbluffen i Växjö

Mer i ämnet