Kalmar FF tillbaka med Rasmus Elm i högform

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF såg för ett par månader sedan ut att riskera sin plats i fotbollsallsvenskan. Med tre omgångar kvar har man nu istället häng på medalj och Europaspel. Och Rasmus Elm är tillbaka i högform.

– Jag har spelat sex sju matcher i rad och självförtroendet växer med resultaten, säger Rasmus Elm.

I bitande kyla och regn gjorde Kalmar sitt sista träningspass inför hemmamatchen mot Gävle i morgon. 27-åringen säger att han är nöjd för match han får spela men att han har en bit kvar till den absoluta toppformen.

– Det är en bit kvar med fysiken, den är inte helt stabil men det är helt klart på rätt väg.

Spekulationer kring hälsan

Rasmus Elm kom närmast tillbaka till Kalmar från proffsspel i Moskva 2015 med magproblem. Sedan dess har en del mystik och spekulationer svävat runt Elms hälsa och form. Nu är han tillbaka och kan börja fundera på framtiden.

– I det närmaste är det ju de här tre matcherna vi har kvar nu, sen får vi se. Jag har ju varit tydlig med att jag har en ambition att komma iväg en runda till.

En fjärdeplats i allsvenskan?

Landslaget har också varit i kontakt med Rasmus och vill att han ska komma tillbaka.

– Jag tycker dom ser starka och stabila ut utan mig, svarar Elm lite svävande på frågan om han funderar på spel inom den närmsta framtiden. 

Ni kan knipa en åtråvärd fjärdeplats i allsvenskan. Vad tror du om era chanser?

– Vi siktar väl på det tills det i praktiken är kört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.