Foto: TT

Klättrade 80 meter upp i vindkraftverk för att stjäla

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmännen klättrade upp 80 meter i vindkraftverket i Ryssbylund utanför Rockneby någon gång mellan måndagen och tisdagen.

– Jag har aldrig varit med om någonting liknande, säger Anders Olsson jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar till Barometern.

Tog loss högspänningskabel

80 meter upp i luften ska sedan en högspänningskabel värd 150 000 kronor tagits loss. Polisen säger till tidningen att det förmodligen handlar om att det finns någon typ av metall i kabeln som tjuvarna var ute efter, och som de kan få pengar för.

Polisen söker tips

Enligt tidningen ska det tidigare i sommar gjorts en anmälan om försök till stöld vid vindkraftverket söder om Ljungbyholm. Polisen är nu intresserade av tips gällande den händelsen.

– Finns det folk som har sett bilar som kört in på området eller sett personer som betett sig konstigt, vill vi gärna komma i kontakt med dem, säger Anders Olsson till Barometern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.