Knivhöggs på juldagskvällen – nu själv misstänkt

Publicerad

Enligt åklagaren saknas det vidare kopplingar mellan händelserna i Västervik.

En av de män som knivhöggs i Västervik på juldagskvällen sitter nu själv anhållen för ett knivdåd som inträffade i staden på söndagskvällen. Enligt åklagare saknas dock i övrigt samband mellan brotten.

– Det har jag fått höra från polisen, de ser ingen som helst koppling, säger Kjell Janneson, åklagare för dådet i julas då en 39-årig man dödades och två andra skadades.

I det fallet sitter fyra yngre personer häktade, två bröder för mord och en man och hans sambo för grov misshandel. Janneson säger sig ha en ”ganska klar” bild av händelseförloppet – som ska ha utlösts av ett rån natten mot julafton – och säger att samtliga inblandade då är kända av polis sedan tidigare. Åtal uppges kunna dröja då bland annat kläder skickats för teknisk undersökning.

Den man i 50-årsåldern som utsattes för gårdagens attack klarade sig enligt polis utan allvarliga skador men brottsrubriceringen är dråpförsök.

Norra delen av Kalmar län har enligt presstalesmannen Johan Bruun varit ”hårt drabbad” under jul- och nyårshelgerna med mycket grova brott, men Bruun ser ingen direkt fara för fler våldsdåd i trakten.

Nu väntar ”massor av mer förhör” enligt åklagare Janneson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.