Kris på barnpsyk sedan chef blivit uppsagd

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på barn- och ungdomspsykiatrin i Växjö mår dåligt sedan deras chef fått sluta. Det slår hårt mot verksamheten.

I slutet av november fick Ann Lund, verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin i Växjö, lämna sitt jobb. Enligt ett pressmeddelande hade hon och centrumchefen Annika Hull Laine inte längre förtroende för varandra.

Men beslutet stöttades inte av personalen, och sedan dess har arbetet på avdelningen havererat, skriver Smålandsposten. Läkarbesök, startade utredningar och andra delar av produktionen har minskat med runt 40 procent.

Problemen på BUP i Växjö

”Gått över styr”

En hyrläkare, som nu avslutar sina uppdrag på BUP, säger till tidningen att personalen inte har förtroende för centrumchefen.

– Vi hade en mycket kompetent chef som plötsligt försvann och sedan en tiodagarsperiod där det inte fanns någon närvarande chef och nu har kliniken gått fullständigt över styr. Det påverkar arbetsklimatet på ett sådant sätt att det börjar bli farligt, säger han till Smålandsposten.

Centrumchefen Annika Hull Laine säger i en kommentar till tidningen att det är beklagligt att personalen inte har förtroende för henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Problemen på BUP i Växjö

Mer i ämnet