Kvinna försvann 2007- kan nu ha hittats i ravin

Uppdaterad
Publicerad

Resterna av en kropp har hittats i en ravin i Grännatrakten. Polisen tror att det är kvarlevorna av den kvinna som försvann från ett äldreboende i Gränna nyårsafton 2007.

Fyndet gjordes sent på kvällen den 10 augusti av två personer som tagit sig ett kvällsbad i Vättern. På väg upp i strandbranten upptäckte de något som stack ut i ravinen. Senare hittade de också ett föremål.

– Utifrån den tekniska undersökningen, de kläder och tillhörigheter som hittats på platsen drar vi slutsatsen att det är kroppen efter den kvinna som försvann från äldreboendet 2007 som nu har hittats, säger polisens presstalesman Jan Lagerqvist.

8 km från hemmet

Kvinnan var 66 år när hon försvann från äldreboendet i Gränna på nyårsaftons förmiddag 2007. Trots omfattande eftersökningar med såväl manskap som hundar och helikopter hittades hon inte. Nu återfanns hon i strandravinen cirka åtta kilometer från hemmet. Enligt polisen finns inga misstankar om att hon utsattes för brott. En identifiering av kvinnan görs på Rättsmedicinalverket i Linköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.