Kvinna döms för koppleri

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 50-års åldern från Jönköping som misstänkts ha drivit bordell i Jönköping dömdes i dag till fyra månaders fängelse för koppleri.

Kvinnan har bedrivit verksamhet i både Jönköping och Ulricehamn och har enligt tingsrätten låtit personal som arbetat för henne sälja sex. I Jönköping drev kvinnan ett kroppsvårdsföretag där tre unga kvinnor var anställda.

Enligt domen har kvinnan ”på ett otillbörligt sätt ekonomiskt utnyttjat att personal på salongerna haft tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning.” Detta har pågått under perioden 1 juli 2013 till den 31 mars 2014.

Bordellverksamhet i Jönköping

Besudlade handdukar användes som bevisning och en polisman vittnade även angående vad han sett och hört i samband med ett besök på kvinnans företag. Kvinnan har hela tiden nekat till anklagelserna men döms till 4 månaders fängelse.

– Jag är som helhet nöjd med domen, säger åklagare Lisa Ragnesten. Och påföljden blev inom spannet som jag föreslog.

De båda män som stått åtalade för köp av sexuella tjänster frias dock av tingsrätten på grund av brist på bevisning.

– Här delar jag inte tingsrättens bedömning och kommer nu ta ställning till om jag ska överklaga den delen eller inte, säger Lisa Ragnesten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bordellverksamhet i Jönköping

Mer i ämnet