Foto: Illustration SVT

Läkaren hävdar att vänskap gav honom lyxvillan

Uppdaterad
Publicerad

Läkaren i Kalmar som tog emot en lyxvilla värd minst 15 miljoner kronor har yttrat sig till Kalmar tingsrätt. Det rapporterar P4 Kalmar.

I mitten av januari stoppade Landstinget i Kalmar en läkare från att jobba med patienter efter att han misstänks för att ha tagit emot lyxgåvor av en patient.   

Nu har läkaren yttrat sig i Kalmar tingsrätt och han menar att det var vänskapen som gav honom fastigheten. Det rapporterar P4 Kalmar.

Läkare fick lyxvilla

Fick villan på sin födelsedag

I yttrandet bestrider läkaren att han fick lyxvillan som gåva i egenskap av sin roll som läkare utan för att han var vän med patienten. Läkaren beskriver att sommaren 2012, när han firade sin födelsedag, ringde damen upp honom och sa att hon hade bestämt sig för att han skulle få överta fastigheten. 

Efter en tid flyttade läkaren in hos kvinnan. Det var början på ett gemensamt samboende, hävdar läkaren.

Misstänkt för ocker

Idag är kvinnan så sjuk att hon vårdas på ett sjukhem. Läkaren bor kvar i praktvillan. Kvinnans gode man och en av hennes närmaste släktingar har stämt läkaren i Kalmar tingsrätt. De kräver att hela affären ska ogiltigförklaras. Läkaren misstänks också för ocker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare fick lyxvilla

Mer i ämnet