Klapporna användes flitigt under förra säsongen. Foto: Marie Askelöf/SVT

Lakers plockar bort klapporna

Publicerad

Nu uppmanas Växjö Lakers publik att klappa händerna under match, när det vikbara programbladet som fungerat som klappa slopas.

Bland en del supportrar har de högljudda klapporna väckt irritation. Man tycker att de överröstar klacken. Så nu väljer Växjö Lakers att plocka bort dem.

”En av sakerna som fansen har önskat är att Växjö Lakers ska ta bort de så kallade klapporna. De tycker att det förstör stämningen i hallen och att det är klappande händer som ska höras, inte vikta pappersark. Därför går vi nu fansen till mötes och har lovat – om publiken håller en lika hög stämning och nivå utan klappor så kommer de aldrig tillbaka igen.”

Skapa stämning på annat sätt

Coffe Mattisson är klackledare i Lakers Lakejer. Han är nöjd med att klapporna tas bort.

– Det är ju en liten lathetssak det där att använda klapporna när man kan använda sina händer. Jag tror att Vida Arena kan skapa stämning utan att använda klapporna, säger han.

Men han tycker inte att det har stört.

– Nej, jag blir väl aldrig överröstad, skrattar Coffe.

Nervös inför säsongsstart

Växjö Lakers har nu skapat hashtaggen #klappamedcoffe för att få publiken att klappa händerna.

Hur känns det att du fått en egen hashtagg?

– Det är väl skitkul tycker jag, nu är det bara att se till att alla följer det till punkt och pricka.

Vad tror du om säsongen då?

– Det är väl som alltid lite nervöst. Det ska bli spännande att se hur laget blir. Men jag hoppas att vi kan ta oss till slutspel i alla fall. Sedan vet man aldrig vad som kan hända, säger Coffe Mattisson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.