Dennis Everberg spelar fysisk ishockey. Han skulle gärna se att spelarna fick göra upp med knytnävarna på isen. Foto: TT

Lakersstjärnan Everberg: ”Tillåt spelarna att slåss”

Publicerad

Växjö Lakers målfarliga nyförvärv Dennis Everberg vill att ligan tillåter spelare att slåss. ”Det är tufft”, säger han.

Dennis Everberg värvades av Växjö Lakers inför säsongen. Han kom från den nordamerikanska proffsligan NHL och efter 45 spelade omgångar toppar han Växjös utvisningsliga.

– Släpp fightingen fri i Sverige. De är tufft men fair, säger han i en intervju med nordicbet.com.

För lite slagsmål

I nuläget leder slagsmål utan handskar i SHL till avstängning. Växjöspelaren är inte rädd för att det blir mer slagsmål med mildare straff. 

– Svensk hockey blir ingen boxningsliga, säger han i intervjun.

Liknande åsikter har uttryckts tidigare, bland annat av Modos Magnus Wernblom. Han menade också att det skulle leda till mindre fult spel. Dessutom skulle publiken bli glad för underhållningen.

– Det har väl knappt varit ett slagsmål i SHL på 25 år. Jag tror att det skulle bli en kick för publiken att få uppleva lite uppgörelser ute på isen, sa Wernblom till P4 Västernorrland för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.