Arkivbild Foto: Pontus Lundahl/TT

Lärare varnas – skämtade om muslimer och homosexuella

Publicerad

Lärarnas ansvarsnämnd varnar en lärare i Västerviks kommun efter att elever upplevt att de blivit utsatta för mycket kränkande behandling.

Enligt den anmälan som flera elever gjort har läraren uttrycket sig nedsättande mot eleverna vid nästan varje lektion. Han har gjort nedsättande uttalande om både muslimer, homosexuella och kvinnor. Läraren ska också ha skämtat nedsättande om fetma, trots att fler elever har lidit av viktproblem och ätstörningar. 

Förnekar inte 

Läraren dementerat inte påståendena kring uttalandena, utan har försvarat sig med att han skämtat med eleverna vilket de borde tåla. Läraren har i sin tur anmält eleverna som ett arbetsmiljöproblem, vilket skolans rektor har ifrågasatt. 

Lärarnas ansvarsnämnd har kommit fram till att läraren är mindre lämplig att bedriva undervisning. Läraren tilldelas därför en varning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.