Foto: Carl Carlert

Lastbilen bärgad – vägen öppen för trafik

Uppdaterad
Publicerad

Väg 23 mellan Drättingen och Galtabäck är åter öppen för trafik. Den har under stora delar av natten samt torsdagsmorgonen varit avstängd i båda riktningarna för trafik.

Under onsdagskvällen inleddes bärgningsarbetet med den lastbil som körde ner i diket på riksväg 23 utanför Braås under onsdagseftermiddagen.

Under tiden bärgningsarbetet av lastbilen pågår kommer riksväg 23 förbi olycksplatsen att stängas av. Den senaste rapporten från Trafikverket meddelade att vägen åter var öppen för trafik vid kvart i åtta under torsdagsmorgonen.

Olyckan som inträffade vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen på riksväg 23/37 strax norr om Braås orsakade stora bekymmer i trafiken med långa köer. Föraren har klarat sig utan skador, uppger polisen.

Räddningstjänsten var på platsen för att bland annat ta upp diesel som läckt ut på vägen och vid 18:30-tiden uppgav räddningstjänsten att trafiken släpptes på växelvis i det ena körfältet. Trafiken fick ledas om via Lenhovda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.