Foto: TT Bild/SVT

Linjedomare slet av lillfingret vid ishockeymatch

Uppdaterad
Publicerad

Under den inledande första perioden i tisdagens träningsmatch mellan Tingsryd och Oskarshamn inträffade en olycka med linjedomaren.

Obehagliga scener utspelade sig när Tingsryds AIF och Oskarshamns IK möttes i en träningsmatch vid Nelson Garden Arena i Tingsryd.

Men det var inte de sportsliga prestationerna som fick de flesta av spelarna i båset att rysa av förskräckelse.

Ovanlig olycka på is

I mitten på den inledande perioden fastande en av linjedomarna med sitt högra lillfinger mellan sargen och plexiglaset när han skulle undvika en kollision med spelarna.

Smällen blev så pass kraftig att fingret slets av och blev kvar i en skarv mellan plexiglaset.

– Jag har spelat hockey större delen av mitt liv och sett många spelare utsatts för skador. Men det här var nog det värsta jag sett, säger Magnus Sundquist som är tränare för Tingsryd.

Fick snabbt vård

Tingsryds läkare var snabbt på plats för att hjälpa den omtöcknade linjedomaren. Fingret lossades från sargkanten och lades i en påse med is. Ambulans tillkallades och linjedomaren transporterades till Universitetssjukhuset i Linköping för vård hos en handkirurg.

Det är i nuläget oklart om tillståndet för linjedomaren. Trots gårdagens incident spelades matchen vidare.

– Vi förstod att något hade hänt eftersom linjedomaren skrek högt av smärta. Men flera av åskådarna samt spelarna förstod inte att det var en så pass allvarlig skada. Vi hoppas att allt är bra med honom och att operationen gått bra, säger Magnus Sundquist.

Tingsryds AIF kommer nu att se över sargen så att en liknande incident kan undvikas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.