Magnus Gunnarsson (M) är kommunstyrelsens ordförande i Ljungby. Han tycker att polisen kommit närmre medborgarna i Ljungby.

Ljungbypolitiker ser ingen poliskris

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken mot polisen har duggat tätt den senaste tiden. Nyligen gick gruppledarna för Alliansen i Region Kronoberg ihop och uttryckte sin oro över situationen. En bild som är onyanserad menar den politiska ledningen i Ljungby.

– Det är en bild som vi inte känner igen. Det är klart att det hackar en del efter en så stor omorganisation som polisen gjort men vi tycker inte att regionpolitikerna förmedlar en nyanserad bild, säger, Magnus Gunnarsson (M) kommunstyrelsens ordförande i Ljungby.

Kallade till pressträff

Under måndagen kallade den politiska ledningen i Ljungby kommun till en pressträff där de ville ge sin bild av polisens verksamhet i kommunen.

– Vi har fått vår kommunpolis och märker av fler poliser som är närmare medborgarna. Det var väl det som var tanken bakom omorganisationen, säger Magnus Gunnarsson.

Olika syn på polisen

Sven Sunesson är gruppledare för Centerpartiet i Region Kronoberg och är en av dem som ligger bakom den skrivelse, till regionledningen, som tar upp bristerna inom polisen.

– Det är positivt om Ljungby inte delar vår oro. Men att några kommuner har en bättre polistäthet än andra är inte riktigt acceptabelt, säger Sven Sunesson (C).

– Men frågar du till exempel kommuner som Alvesta, Tingsryd eller Växjö är de kritiska till hur polisverksamheten fungerar idag. Därför tror vi det är bra att vi som region får igång ett samtal med ledningen i Polisregion Syd.

Vill nyansera bilden

Ljungby kommun och Magnus Gunnarsson (M) menar att det är viktigt att ge kommuninvånarna en nyanserad bild.   

– Om man lyssnar på nyhetsrapporteringen om polisen får man en bild att allt är av ondo och det är inget som är bra. Det är min plikt som folkvald kommunpolitiker att ge invånarna en bild som mer stämmer överens med verkligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.