Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnéuniversitetet ser allvarligt på den senaste IT-attacken som blir en påminnelse om att säkerheten och beredskapen måste bli bättre. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

LNU efter IT-attacken: ”Kan övergå till traditionella blanketter”

Uppdaterad
Publicerad

Om IT-attacker håller i sig kan det bli fråga om att återgå till mer traditionella metoder som användning av blanketter, säger LNU:s prorektor Niklas Ammert till SVT.

– Den här attacken är en påminnelse om att vi behöver bli bättre på att skydda oss, säger Niklas Ammert, prorektor Linnéuniversitetet.

I måndags drabbades Linnéuniversitet av en IT-attack som slog ut bland annat tjänster som hanterar löneutbetalningar och sjukskrivningar. Ingen känslig information ska ha läckt ut enligt universitetet.

It-attacken mot Tietoevry

Universitetsledningen ska nu se över sin beredskap.

– Vi arbetar ständigt med säkerhetsfrågor men om det här håller i sig kommer vi att övergå till alternativa metoder som traditionella blanketter och papper, säger Niklas Ammert, prorektor vid Linnéuniversitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

It-attacken mot Tietoevry

Mer i ämnet