Louise och Lukas från Växjö Foto: Privat

Louise från Växjö siktar på toppen

Publicerad

Hela familjen Lundgren har åkt upp till Sälen och O-Ringen. –Vi är sex personer i familjen och alla springer, säger Louise, som hamnade på plats 21 idag.

– Mitt mål är förstås att komma bland de 15 bästa i min klass, säger 20-åriga Louise, som tävlar i D20 Elit.

Tävlingarna startade igår. Då blev det en 18:e plats. Ändå tycker Louise att det gick bättre idag:

– Igår blev det en halvmiss på en kontroll. Jag hamnade 100 meter fel och det tog nog tre minuter extra innan jag hittade rätt. Idag tog jag det säkra före det osäkra, sprang lite lugnare, och det lönade sig. Det blev inga missar.

Lillebror blev nia

– Förresten så gick det jättebra för min lillebror Lukas. Han ligger nia totalt i sin klass, H18 Elit.

Elitorienterare även han. Och hela familjen Lundgren på sex personer orienterar. Att åka på O-Ringen är något som Louise är uppvuxen med:

– Det är mitt tolfte O-Ringen i år.

Hur är terrängen runt Sälen?

– Väldigt olikt omgivningarna kring Växjö, skrattar Louise. Vi springer mest på fjällen, och det är ovant för mig. Absolut svårast är det när fjället övergår i skog. Det är inte min favoritterräng, kan jag säga...

Stor delegation

Efter tävlingarna blir det lite fika, fotboll och allmänt umgänge. Det är ju en stor delegation från kommit från Växjö OK:

– Tror vi är 89 personer eller så.

Ändå är det en liten, liten del av alla de 20 000 orienterare som tagit sig till Sälen för att vara med om årets O-Ringen, orienteringsklassikern som pågått sedan 1965.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.