Två män dömdes under onsdagen till tio års fängelse vid Kalmar tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Män döms till 10 års fängelse för mordförsök i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern rånades i november på sin mobil, kickbike och hörlurar. Dagen efter misshandlades han svårt i Snurrom av två män som ville driva in en påstådd skuld. Tingsrätten dömer männen till tio års fängelse för mordförsök och grovt rån.

I november förra året rånades en man i 45-årsåldern på sin mobil, en kickbike och ett par hörlurar.

Dagen efter misshandlades han i en lägenhet i Snurrom när en av de tidigare rånarna, tillsammans med en annan man, konfronterade honom och anklagade honom för att vara skyldig dem pengar. När mannen nekade till skulden började de slå och knivhugga honom flera gånger.

Mannen skadades allvarligt och låg på sjukhus i elva dagar efter händelsen.

Förnekar brott

Båda gärningsmännen, som är 22 och 28 år, förnekar brott, men tingsrätten anser att de måste ha insett risken för att mannen kunde avlida av sina skador. De döms därför för mordförsök.

Vidare döms männen också för grovt rån då de i samband med attacken stal mannens plånbok och ryggsäck. Båda männen får 10 års fängelse för sina brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.