Marcus & Martinus på Allsångsscenen på Skansen i somras. Foto: Niklas Lindman/SVT

Marcus och Martinus firar kronprinsessan

Uppdaterad
Publicerad

Den norska popduon Marcus och Martinus kommer till Öland i sommar för att fira kronprinsessan Victoria fyller 40 år.

– Jag är mycket, mycket nöjd. Det är en pusselbit vi jobbat med i många månader, säger Kay Wieheståhl, mångårig arrangör av Victoriadagen i Borgholm.

Norska popduon Marcus och Martinus är omåttligt populära, främst bland den yngre publiken, och Wieheståhl räknar med en anstormning till Borgholms idrottsplats den 14 juli.

”Måste se över vår arena”

– De uppträder för fulla hus i Globen, Skandinavium, Köpenhamn och Oslo. Därför måste vi se över vår arena och allt som det berör.Vi har ju 2500 plus 600 sittplatser och två läktare men vi måste rita om nu så att ståplatspubliken inte hamnar för långt bak, säger han.

Var Marcus och Martinus ett önskemål från kronprinsessan själv?

– Nej, utan det är vi som arrangörer som ska sätta ihop ett program som bygger på att både mamma, pappa och barn ska hitta något de gillar.

Victoriadagen firas varje år den 14 juli på Borgholms idrottsplats som en hyllning till kronprinsessans födelsedag. Marcus och Martinus är de första artisterna som presenteras ur årets program.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.