Stor förödelse efter jordbävningen i Italien. Till höger är arkiv-bild på Melker Hallberg i Hammarbys tröja. Foto: Filippo Monteforte TT och Patric Söderström TT

Förre KFF-stjärnan vaknade av jordbävningen i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelaren Melker Hallberg från Kalmar bor i Italien och vaknade av jordbävningen. ”Jag hann tänka vad fan händer, nu håller taket på att rasa in”, säger han.

Tidigt på onsdagsmorgonen drabbades Italien av en kraftig jordbävning som krävt många dödsoffer. Melker Hallberg som tidigare spelat för Kalmar FF spelar nu för Ascoli Picchio och bor i staden Ascoli piceno sedan drygt två månader tillbaka. Staden ligger i regionen Marche som drabbats hårt av jordbävningen.

– Jag låg och sov men vaknade av att det kändes som att sängen rörde sig, jag klädde på mig och sprang ut, säger Melker Hallberg från Kalmar.

– Det är första gången jag är med om det här. Det var ganska chockartat, skalvet kändes ordentligt och jag blev rädd när jag vaknade, säger han.

Några mil bort

Melker Hallberg säger att han varit i kontakt med sina närmast anhöriga i Kalmar för att berätta att han mår bra. När vi talas vid på onsdagsförmiddagen har han inte varit ute sedan tidigt på morgonen.

– Men det är inte som värst här. Jag tror att det här är 4-5 mil utanför centrum av skalvet. Men jag hann tänka ”vad fan händer, nu håller taket på att rasa in”, säger han.

Under eftermiddagen är en fotbollsträning med laget inplanerad.

– Men vi får se vad som händer, avslutar han.

En tyst minut kommer hållas i alla professionella matcher i Italien i helgen för att hedra de drabbade och deras anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.