Mässa för funktionsnedsatta i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen öppnades portarna till ”Funka för livet” i Växjö. Mässan riktar sig till personer med funktionsnedsättning, anhöriga, seniorer och de som jobbar inom området.

Mässan kommer att pågå under två dagar och den arrangeras för femte gången, varav tredje gången i Växjö.

– Det ska vara lättare för privatpersoner och yrkesverksamma att träffas mer lokalt och ämnet funktionsnedsättning behöver definitivt uppmärksammas mer, säger Maria Johansson, pressansvarig.

Under mässan hålls flera föreläsningar som är öppna för alla besökare. En återkommande föreläsare är Aron Andersson som är äventyrare, elitidrottare och inspiratör. Han besteg nyligen Kilimanjaro och under våren syns han i SVT:s Lilla Sportspegeln.

– Här finns mycket intressant att titta på och lära för livet, inte bara funka för livet. Man kanske har nytta av sakerna själv, säger besökaren Cilla Sjölin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.