Nu är djuren välkomna hos färdtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Förbudet mot att ta med sig husdjur i färdtjänstens bilar revs upp på onsdagen.

– Vi har nu bestämt att ändra rutinerna så att det ska gå att ta med husdjur, säger Sven Sunesson ( C), ordförande i Regionförbundets trafiknämnd till Smålandsnytt. 

Han fortsätter:

– Ingen opponerade sig, däremot blev den resandes skyldigheter inte lika starkt betonade i beslutet som de var i förslaget. Det står inte lika mycket om vad som åligger resenären.

Kunde inte åka till veterinären

I januari berättade Smålandsnytt om Mic Runnnemalm som är rullstolsburen och som från och med årsskiftet inte längre kunde ta med sig katten Felicia till veterinären eftersom det var stopp för djur i färdtjänstbilen i Kronoberg.

– Hon är jätteviktig, sa Mic Runnemalm om Felicia när vi träffade henne hemma i Hovmantorp.

Planering krävs för att skydda allergiker

– Det är klart att det krävs en viss planering för att det här ska fungera  bra,  säger Sven Sunesson. Man ska säga till i förväg så att resan kan planeras så att det är lämpligt fordon och att ingen åker med som är allergisk.

Ändringen gäller från och med 1 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.