Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjö Prides ordförande tipsar om de tre viktigaste punkterna under prideveckan i Växjö. Foto: SVT

Nu invigs Växjö Pride – här är veckans viktigaste punkter enligt arrangören

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen invigs 2024 års upplaga av Växjö Pride.

– Vi behöver påminnas om att den här kampen inte är över, säger Suzana Moćević, ordförande för Växjö Pride.

Under måndagskvällen invigs elfte upplagan av Växjö Pride på Speakers Corner på Storgatan i Växjö, men redan under måndagsmorgonen har veckans arrangemang smygstartat, bland annat med pridepyssel på Hovshaga bibliotek.

Prideveckan pågår fram till och med lördag och bjuder på ett stor mängd aktiviteter och konserter, bland annat sagostund med drag queens, löparlopp, nattklubb, tassparad och filmvisning.

– Vi brukar ha omkring 80 föreningar som engagerar sig, säger Suzana Moćević.

Prideparad lockar tio tusen att gå med

Finalen är prideparaden genom centrala Växjö på lördag som brukar locka runt 10 000 personer att gå med och än fler att titta på. Det hela avslutas med konsert i Linnéparken med Cazzi Opeia och Elecktra.

– Jag träffade en tioåring som sa att Växjö Pride är en högtid, nästan som midsommar eller jul. Det är en fin känsla, att unga idag tycker att det här är någonting självklart som sker varje år, säger Suzana Moćević.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.