Foto: TT Bild

Ny landshövding i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Regering har utsett Ingrid Burman till ny landshövdning i Kronobergs län.

Ingrid Burman är jurist i grunden och har haft flera förtroendeuppdrag på både nationell och lokal nivå. Hon har bland annat varit ordförande i riksdagens socialutskott, vice ordförande för Vänsterpartiet och ordförande för Handikappförbunden.

– Det känns trevligt och jag ser fram emot att få vara med och utveckla Kronobergs län. Jag tror att jag kommer att trivas och hoppas också att Kronobergs län kommer att trivas med mig.

Uppvuxen i Västerbotten

Ingrid Burman som är 64 år gammal hade inte förväntat sig att bli Landshövding så här sent i livet. Hon kommer från Västerbotten och är uppvuxen i den lilla byn Södra Grundfors precis vid Skellefteälven.

– Småland är nästan som en spegelbild av Västerbotten med mycket skog, sjöar och många småföretagare. Jag brinner mycket för att jobba med sociala och arbetsmarknadsfrågor och även med frågor som gäller folkhälsan.

Stort friluftsintresse

Ingrid Burman har många olika fritidsintressen och tycker mycket om att vistas ute i skog och mark.

– Jag tycker till exempel mycket om att fiska, säger hon.

Hennes förordnande gäller från och med den 1 februari 2017 till och med den 31 oktober 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.