Konkurrensverket granskar arenan i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Konkurrensverket kommer att granska Ljungby kommuns övertagande av bygget av den nya hockeyarenan. Det skriver Smålandsposten.

Upphandlingen av de entreprenörer som bygger arenan gjordes av arenabolaget. Men när kommunen nu har tagit över byggandet så omfattas upphandlingen av lagen om offentlig upphandling och det är därför som Konkurrensverket nu är intresserade av fallet.

– Det finns regler för hur man ingår avtal och hur man kan ta över avtal, säger Malin de Jounge som är chef på enheten för tillsyn av offentlig upphandling till Smålandsposten.

Det var för att inte riskera de pengar som redan satsats i bygget som kommunen för några veckor sedan bestämde sig för att ta över arenabygget. Bygget var just då stoppat efter att en KD-politiker hade överklagat kommunens utlåning av pengar, totalt 89 miljoner kronorm till arenabolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenan i Ljungby

Mer i ämnet