Foto: Staffan Löwstedt/TT

Nytt prestigefyllt pris till PM & Vänner

Uppdaterad
Publicerad

I februari fick PM & Vänner i Växjö en stjärna i krogguiden, Guide Michelin. I dag fick personalen ta emot ytterligare ett pris, Årets vinupplelvese 2016, på White Guide Gala. Det är tredje gången som restaurangen vinner i denna kategori.

– Vi är så otroligt glada och stolta över att ännu en gång fått detta pris som är så prestigefyllt. Vår ambition är att varje år utveckla vårt dryckesprogram och vår vinlista ytterligare och att vinna detta pris för tredje gången känns riktigt stort. Jag vill gratulera och tacka hela PM:s team som jobbat hårt för detta och varje dag är dedikerade och ägnar stor kärlek åt vår småländska gastronomi tillsammans med världens stora viner, säger Per Bengtsson, kreativ ledare, i ett pressmeddelande.

Så här lyder motiveringen:

För att med en av Nordens absolut bästa vinkällare som främsta vapen bjuda på ett sommelieri och vinartisteri av världsklass med den dynamik och djup i dryckesurvalen som bara ett väl genomtänkt vinkoncept kan skapa.

Om White Guide

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.