Parken: ”Samtalstonen är olycklig”

Uppdaterad
Publicerad

Ölands djurpark säger i ett pressmeddelande apropå tisdagens förhandlingar att den person som i inspelningarna skäller på Marcin Wilk inte är en arbetsledare.

Hans Uhrus är nytillträdd kommunikationschef på Ölands djurpark. I ett pressmeddelande medger han att tonen i inspelningen är ”olycklig och kan uppfattas som provocerande” men att ingen av personerna som pratar har en arbetsledande ställning på parken.

Marcin Wilk har ju hävdat att det är vd:n Barbro Häggs son Rickard Berglund som hörs skälla på inspelningarna, stämmer inte det?

SVT granskar Ölands djurpark

– Det har vi inte sagt, vi har bara sagt att det inte är en person i arbetsledande ställning, säger Hans Uhrus.

Då förnekar ni alltså inte att det är Rickard Berglund på inspelningen?

– Jag får återkomma på den punkten, säger Hans Uhrus.

Smålandsnytt frågar om det skulle gå att få en telefonintervju med Rickard Berglund för att vi själva ska kunna få en uppfattning om huruvida det är han som pratar.

– Jag ska kolla och hör av mig, säger Hans Uhrus.

När Hans Uhrus återkommer säger han att eftersom inspelningarna är en del av den rättsliga processen så kommer ingen av de inblandade från djurparken att kommentera den så länge ärendet inte är avgjort i rätten.

Men, ni skickade ju ut ett pressmeddelande i går kväll som handlade om just inspelningarna, vad har ändrats sedan dess?

– Det vi sa i går gäller idag också, men eventuellt inblandade personer kommer inte att uttala sig, säger Hans Uhrus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Ölands djurpark

Mer i ämnet