Anställda som väntade på semlor bjöds på knäckebröd i stället Foto: TT

Pensionsmyndigheten skippade semlan – bjöd på knäckebröd

Uppdaterad
Publicerad

Semmeldagen är en höjdpunkt för många sötsugna. Men på pensionsmyndigheten i Växjö blev det inga gräddbullar.

Så här på fettisdagen bjuds anställda på semmelfika runt om i landet. Men på pensionsmyndighetens kontor i Växjö blev det inga semlor idag, i stället hade det dukats fram nyttigheter som knäckebröd, hälsodrinkar, egengjord färskost och gurkstavar.

Initiativet kommer från en arbetsgrupp på kontoret, men togs inte emot med glädje hos alla. En anställd som Aftonbladet pratat med bojkottade initiativet och köpte tillsammans med några kollegor egna semlor.

– Vi tycker det är väldigt konstigt att de lägger det här på själva fettisdagen. Jag bojkottade det nyttiga, det är ett ställningstagande jag medvetet gör. Jag vill äta min semla på semmeldagen och det tror jag de flesta andra vill också, säger den anställde som vill vara anonym.

Tar kritiken med ro

Mats Henriks är en av dem i gruppen som fixade den nyttiga fettisdagen. Han säger att de flesta ändå reagerade positivt på det nya tilltaget.

– I går var det några som lät besvikna över att inte få semlor, men i dag ville de flesta ha recepten och tyckte att det var kul, säger han till Aftonbladet.

Och kritiken från de som ändå ville ha semlor tar han med ro.

– Jag tycker inte det är ett krav att arbetsgivaren ska tillhandahålla semlor bara för att det är semmeldagen. Fikat var jättelyckat och reaktionerna har varit absolut mest positiva. Vi tycker det var ett bra grepp så det kommer nog att återkomma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.