Region Kalmar län erbjuder en fjärde dos till alla över 18 år

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län öppnar på fredagen upp för bokning av en tredje och fjärde dos vaccination mot covid-19 för alla över 18 år.

Regionen skriver i ett pressmeddelande att det också innebär att det nu finns möjlighet för alla mellan 12-17 år att få två doser vaccin.

För alla över 65 och för de som är i riskgrupp erbjuds nu även en femte dos för att stärka skyddet mot allvarlig sjukdom eller att dö i covid-19.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Vaccinationsbussar i länet

I pressmeddelandet skriver region Kalmar län att de kommer att öppna upp drop in-vaccinationer utan bokning under oktober månad på utvalda platser i Kalmar län.

Den 1 oktober kommer det att finnas en vaccinationsbuss i Borgholm och en vid Hansa city i Kalmar. I varje kommun i länet kommer vaccinationsbussen att finnas under två dagar i oktober på en central plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet