Bild ur föreställningen Forever alone som går på Regionteatern Blekinge Kronoberg i vår. Foto: SVT

Ensamhet tas upp i vårens repertoar

Uppdaterad
Publicerad

Regionteatern sätter upp Stenjätten och Forever alone. ”Många kommer att känna igen sig”, säger en skådespelare.

I dag presenterade Regionteatern Kronoberg Blekinge sitt program för våren och precis som tidigare står fokus på teater och dans.

– Det är en väldig bredd på utbudet i år, även i de olika konstuttrycken. Vi presenterar både teater, dans och föreställningar för de allra minsta. Vi är förväntansfulla att få träffa publiken, säger Magnus Holm, teaterchef på regionteatern.

Fokus på ensamhet

Årets två stora satsningar är uppsättningarna av Stenjätten och Forever alone. Stenjätten bygger på verkliga händelser i Småland och Blekinge, från Nils Dackes dagar till nu. Forever alone är en ungdomligare uppsättning med fokus på ensamhet och att våga vara sig själv.

Siham Shurafa spelar Mama i Forever Alone, ett av säsongens stora dragplåster som åker ut på turné under våren.

”Känna sig sedd”

Starten blir i Lessebo på tisdag och sedan väntar över 100 föreställningar i södra Sverige. Hon tror att publiken kommer bli berörda av uppsättningen.

  – Jag tror att många kommer känna igen sig i karaktärerna och på så sätt känna sig sedda. Jag tror även att de kommer ha väldigt roligt, även om det är en lite sorglig historia. Den väcker mycket känslor utifrån ämnet ensamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.