Regionteaterns vd Magnus Holm har stoppat föreställningen

Teaterns vd – ”Håller inte rätt kvalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Teaterföreställningen ”Helt enkelt” ställs in på Regionteatern Kronoberg Blekinge. Det beslutet togs av vd:n Magnus Holm i går som anser att teatern inte håller kvalitén.

– Jag är den som tar beslutet om jag tycker att föreställningarna håller god professionell kvalité och jag bedömde att ”Helt enkelt” inte gör det och ställer in föreställningen på grund av konstnärliga skäl, säger Magnus Holm som är vd på Regionteatern Kronoberg/Blekinge.

”Helt enkelt” var en turnerande föreställningen som sålts till ett fåtal arrangörer, bland annat konserthuset i Vara, och som skulle ha premiär här i dagarna. Den beskrevs som en revyartad föreställning med texter och sånger av Tage Danielsson.

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Kunde du inte se innan att produktionen inte höll den nivån som ni vill ha på Regionteatern?

– Vi trodde och hoppades så klart att den skulle nå fram till det till premiären, men det är svårt att se helheten innan premiären och se om föreställningen håller måttet eller inte, säger Magnus Holm.

Han vill inte gå in närmare på vad som har gjort att den inte håller måttet.

– Men det är klart att det finns orsaker bakom allt, men jag vill inte gå in på vad, det är inget jag vill berätta om i media.

Betalar tillbaka biljettpriset

De arrangörer som köpt teaterföreställningen av Regionteatern är meddelade och nu ska man lösa så att folk kan få tillbaka de pengar de lagt ut på biljetter.

– Arrangörerna och frivilliga organisationer som köpt ”Helt enkelt” av oss har sagt till mig att de tycker att det är bra att jag valt ställa in föreställningen för de i sin tur vill stå för en bra produkt.

Men de har köpt en föreställning av er som nu inte kommer att spelas, de måste väl vara missnöjda med det?

– Det är klart det här är en besvikelse för alla parter. Men det är viktigt för mig att vi håller en god relation med våra arrangörer, säger Magnus Holm.

Unikt ställa in en hel föreställning

Han menar att det är första gången han ställer in en hel turnerande föreställning men enstaka gånger har de ställt in förut till exempel på grund av sjukdom.

– Nu är detta en mindre föreställning så det är inte en jätteproduktion för oss, men klart att det påverkar oss som Regionteater ändå, säger Magnus Holm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Mer i ämnet