En måste lämna sitt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M) har ett förhållande.

I ett gemensamt pressmeddelande berättar nu Kalmars socialdemokratiske kommunalråd Johan Persson och det moderata oppositionsrådet i Kalmar Malin Petersson om sin kärlek till varandra.

– Vi har, mot alla odds, kapitulerat för de känslor som kan uppstå mellan två människor, skriver de.

Kärlekshistoria mellan S och M

Oklar politisk framtid

Vidare uppger politikerna att de inser att ett framtida fastare förhållande är svårt att förena med deras respektive roller.

– Men det är helt klart att de inte kan fortsätta i sina nuvarande roller. För det är inte möjligt att två kommunalråd, som ska vara varandras politiska motpoler, kan ha ett förhållande. Det säger Lena Hallengren som är ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar kommun till Smålandsnytt.

För henne handlar det om trovärdighet.

– Det är svårt för dem men det är också svårt för omgivningen, säger hon.

Vem ska gå?

Däremot vill hon inte spekulera i vem av de båda som måste lämna sin plats.

– Nu är det sommar och med den gör politiken ett uppehåll, så i nuläget händer inget alls, säger hon.

Samtidigt går Moderaterna i Kalmar ut med att Malin Petersson kommer sitta kvar som oppositionsråd.

– Vi kommer ha en diskussion i partiet. Men min ingång i dagsläget är att Malin Petersson sitter kvar som oppositionsråd och vice ordförande i kommunstyrelsen, säger Karl Holst, ordförande för Moderaterna i Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

– Hur Socialdemokraterna löser sina diskussioner lägger vi oss inte i. Men min utgångspunkt är att Malin sitter kvar, säger Britt Dicksson, vice ordförande för Moderaterna i Kalmar

Vädjar nu om hänsyn

Med anledning av att både Johan Persson och Malin Petersson har familjer att ta hänsyn till, så vädjar politikerna nu om respekt och lugn.

– Att gå igenom en separation med en efterföljande skilsmässa är en väldigt jobbig process för alla inblandade parter. Sedan en tid tillbaka är vi i denna situation. Det är inget man planerar för eller går och drömmer om genom livet, skriver de i sitt pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kärlekshistoria mellan S och M

Mer i ämnet