Rovdjursexperten: ”Det var en varg”

Uppdaterad
Publicerad

Rovdjursexperten säger nu att det var en varg som under måndagskvällen sågs utanför Växjö.

Andreas Magnusson var övertygad om att det var en varg han filmade i Rinkaby söder om Växjö på måndagskvällen. Men länsstyrelsen var inte lika säker på sin sak, som SVT Nyheter Småland rapporterat om idag.

Men efter att en rovdjursexpert i dag varit på plats och tittat på spåren så är i alla fall han säker på sin sak.

– Det var en varg. Det är ställt utom allt rimligt tvivel, det är som hämtat ur skolboken, säger rovdjursexperten Lasse Le Carlsson.

Andreas Magnusson som filmade vargen kunde lotsa rovdjursexperten till platser där han såg vargen och på en åker där det såtts vete kunde spåravtryck hittas som bekräftar rovdjurexpertens missstankar om att det var varg.

– Vi hittade tassavtryck på en åker. Men det är också hur det här djuret beter sig på videon, skumpar iväg en bit och stannar för att titta och gör så flera gånger. Det är vanligt att vargar beter sig så, säger Lasse Le Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.