Sällsynt dvärgörn lockar fågelskådare till Öland

Uppdaterad
Publicerad

Öland har fått besök av en sällsynt fågel. Rapporter om en Dvärgörn lockar många fågelvänner till ön.

Trots att rapporterna om dvärgörnen är från norra delarna av Öland har många fågelvänner tagit sig till södra ön och Ottenby i förhoppningen om att få en skymt av fågeln som inte synts till på Öland sedan 1964.

–Vi fick ju den på larm så därför visste jag att den skulle finnas här någonstans, det hade varit jättekul att få se den, säger Eva Johansson.

Hon och Karl Åke Johansson har åkt 20 mil från Kristianstad för att skåda fågel på Öland. Det gör dom varje år. Dom är fågelentusiaster och var nyligen på en fågel resa i Spanien där dom sett dvärgörnen vid ett flertal tillfällen.

– Ja, det är fjorton dagar sedan vi såg en dvärgörn sist, jag har ju hörde ju rapporten från Öland så nu gäller det väl bara att vara ihärdig och hålla utkik, säger Karl-Åke Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.