Bild på fotbollsplanen på arenan i april 2017. Foto: Frank Petersson

”Sämsta planen sedan Pastejcupen -96”

Uppdaterad
Publicerad

Östers IF:s fotbollsplan på Myresjöhus Arena var i så dåligt skick under lördagens match i Superettan att spelare efter matchen gått ut och kritiserat gräsmattan.

Dalkurd vann visserligen mötet mot Östers IF med 2-1. Men strax efter matchen gick Dalkurds målvakt Frank Pettersson ut på sociala medier och kritiserade gräsmattan med en bild på fotbollsplanen vid ena kortsidan.

”Gräset på Myresjöhus Arena är det överlägset sämsta jag spelat på sen jag spelade Pastejcupen i Arboga -96”, skriver Dalkurdsmålvakten på Twitter.

Dålig plan på fin arena

”Det är självklart svårt att spela den fotboll vi vill på en sådan gräsmatta men vi anpassade oss och gjorde det bästa av det. Det är synd med en så dålig plan på en så fin arena” skriver Frank Pettersson i ett sms till SVT Nyheter Småland

LÄS MER: Öster förbjuder filmningar – hyllas världen över

– Det är klart man hade önskat att planen varit bättre. Men under mina flera år som fotbollsspelare har jag varit med om värre planer, säger Matias Concha, sportchef Östers IF.

– Vi har lagt grus för att hybridgräset på planen ska kunna växa ut, säger Ron Wähämäki, arena- och säkerhetsansvarig Östers IF.

Väntar på sol och värme

Wähämäki menar att spelet under matcher inte påverkas av gruset och att planen är i bättre skick nu jämfört med förra året.

– Vi väntar på sol och värme för att gräset ska växa ut. Nu förstår man varför man lärde sig fotosyntesen i skolan, säger Ron Wähämäki, arena- och säkerhetsansvarig Östers IF.

– Planen ska vara helt återställd till nästa hemmamatch, lovar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.