Facebook-polisen utan eget konto

Uppdaterad
Publicerad

Kronobergspolisen Scott Goodwin har blivit Facebook-polisen med hela Sverige och vet precis hur han ska nå fram till läsarna. Men privat har han inget Facebook-konto.

– Jag tycker det är roligt att skriva på det sättet och få ut polisens budskap och visa att poliser är helt vanliga människor, säger han.

Ritade teckning

Ett tydligt exempel på hur Scott får uppmärksamhet är när han under onsdagen publicerade en teckning som en information om inbrott och om hur man kan skydda sig.

– Förra året skrev vi en likadan  uppdatering i samma ämne men på vanligt sätt. Den fick 12 likes. Min teckning har efter bara tre timmar fått 650 likes.

Hade du trott att det du skriver skulle få sånt genomslag?

– Nej, det hade vi inte men det gör också att vi måste tänka oss väldigt noga för vad vi skriver säger Scott Goodwin.

Scott menar också att frågan om hur myndigheter ska bete sig i sociala medier är relativt outredd.

”Pröva sig fram”

– Man vet inte riktigt var gränsen går utan får pröva sig fram. Och det märks ganska tydligt genom de reaktioner vi får var gränsen går, säger Scott Goodwin.

Scott har också fått en del kritik för hur han skriver.

– Men det är viktigt att vi inom polisen finns där allmänheten finns och vi kan inte vara älskade av alla, säger han.

Inget eget konto

Men Scott har oväntat nog inget privat konto på Facebook.

– Min fru tycker att jag lägger tillräckligt med tid där redan, säger han med ett leende.

– Nej men alvarlligt talat, innan jag började med polisens Facebook-sida så hade jag aldrig varit inne på Facebook, i alla fall inte skrivit nåt själv. Det är många som blir förvånade när jag säger det, säger han till Smålandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.