Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur det gick för SVTs reporter Rebecca Karlsson som fick testa LNU-studenternas datorspel, och hör vad eleverna tyckte om dagen. Foto: SVT

Se SVT:s reporter utmanas av spelstudenter på Linnéuniversitets öppet hus

Uppdaterad
Publicerad

Testa egenutvecklade datorspel eller kolla in vita blodkroppar i mikroskop – ja under öppet hus på Linnéuniversitetet i Växjö välkomnades elever på en intensiv inspirationsdag.

Under dagen kunde elever bland annat ställa frågor om utbildningarna till studievägledare, lärare och studenter, och såklart spana in campusområdet.

– Det introducerar ju Linnéuniversitetet för främst gymnasielever och får dem att tänka till vad de vill göra och får dem intresserade av att plugga framförallt, säger Alex Runsten kommunikatör på Linnéuniversitet.

Sammanlagt tog det öppna huset emot runt 3000 besökare. Cirka 900 av dem var grundskoleelever från årskurs fem till årskurs nio.

Inom det naturvetenskapliga området kunde elever bland annat titta på vita blodkroppar i mikroskop.

– Det är ju lite intressant med vita blodkroppar och kul att gå runt här och kolla lite, säger John Nilsson 14 år.

I klippet ser du när SVT:s reporter testar tv-spel och hör fler röster kring dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.