Carlos Pebaqué, glaskonstnär och fotbollsfantast Foto: Privat

Ska Zlatan få segerpokalen från Gullaskruv?

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad har glaskonstnären Carlos Pebaqué fått uppdraget att skapa prispokalen till årets Supermatcher.

– Den heter Happy Man. En man som sträcker händerna upp i luften. Som en segrare i en fotbollsmatch. En målgörare. Eller en överlycklig fotbollssupporter där hemmalaget har gjort mål.

Så beskriver Carlos Pebaqué sin glasfigur. Och han tror att det är just den vinnande gesten som tilltalat arrangörerna och gjort den till segerpokal.

I år kan pokalen – eventuellt – hamna hos Zlatan Ibrahimovic, för på lördag möts hans Manchester United och Galatasaray på Ullevi i Göteborg. Den andra supermatchen är mötet mellan Arsenal och Manchester United på Ullevi den 7 augusti.

Kommer du att sitta på läktaren själv?

– Jajamen, något sådant kan man bara inte missa! Jag ska se båda  matcherna, säger Carlos, glaskonstnären som är så fotbollsintresserad att han tillfälligt stängde glashyttan i Gullaskruv och drog till Brasilien för att titta på fotbolls-VM där för två år sedan. Så ett par svängar till Göteborg är ingenting i jämförelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.